Lancia Delta krijgt Chrysler-logo

Het grote Chrysler-nieuws blijft nog even uit op de autoshow van Detroit maar de eerste voorzichtige resultaten van de alliantie met Fiat zijn al zichtbaar. Het merk presenteert een Lancia Delta die is omgebadged tot Chrysler.

De merken Chrysler en Lancia moeten in de toekomst nauw gaan samenwerken. Het eerste voorzichtige resultaat is deze ‘Chrysler Delta’. De Amerikanen willen bekijken of het publiek in de Verenigde Staten warmloopt voor het compacte model.

Chrysler meldt in een persbericht dat de Delta met Chrysler-logo’s ‘op korte termijn in productie kan worden genomen’. Per markt kan dan bekeken worden of de auto als Chrysler of als Lancia verkocht gaat worden. In de toekomst volgen er meer modeluitwisselingen tussen de twee merken.

Ander nieuws van Chrysler is de 1.4 Multiair-motor van Fiat, die komend jaar zijn weg vindt naar diverse Chrysler, Dodge en Jeep-modellen. Het concern investeert 180 miljoen euro in fabrieken om deze geschikt te maken voor de productie van de compacte viercilinder en de nieuwe Fiat-automaat met dubbele koppeling. Chrysler presenteert zelf in Detroit een nieuwe V6 Pentastar motorengeneratie.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *