Klein, trendy en razend populair

Nee, deze kop slaat niet op een nieuwe soap-ster maar op de nieuwe Fiat 500. Sinds de voorpremière in Italië zijn al 20.000 exemplaren besteld, terwijl de officiële verkoop er pas rond 6 juli begint.

De voorbestellingen zijn een mooie opsteker voor Fiat, dat voor de rest van dit jaar rekent op een productie van ongeveer 60.000 stuks. Het merk verwacht vanaf 2008 een jaarproductie tussen de 120.000 en 150.000 exemplaren. Na de verkoopstart in Italië volgen de introducties in Frankrijk en Duitsland. Nederland krijgt het model pas eind dit jaar of begin volgend jaar.

De hippe driedeurs 500 deelt zijn techniek met de vijfdeurs Panda. De twee hebben dezelfde bodemplaat en motoren. Toch is de 500 een stukje kleiner dan de Panda; mede door het ontbreken van een set achterdeuren. Net als concurrent Twingo wordt de 500 geïntroduceerd met de sterkere (en duurdere) motoren: een 1.4 100 pk benzinemotor en de welbekende 1.3 75 pk JTD diesel. De supersnelle Abarth en de kleinere benzinemotoren volgen later.

Prijstechnisch is er goed nieuws want naar verluidt zijn de prijzen van de 500 slechts een paar honderd euro hoger dan die van de Panda. Bestellen maar, zouden we zeggen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *