Hoofdontwerper Ferrari opent Onze Auto’s

Donato Coco, directeur design bij Ferrari, heeft afgelopen zaterdag de tentoonstelling Onze Auto’s in de Beurs van Berlage in Amsterdam geopend. Hij werd daarbij geassisteerd door acteur en autoliefhebber Huub Stapel. Onze Auto’s gaat over tien auto’s die het straatbeeld in Nederland hebben veranderd.

De sfeervol ingerichte tentoonstelling vertelt het verhaal van de Volkswagen Kever, de Daf Daffodil, de Citroëns DS en 2CV, de oorspronkelijke leger-Jeep, de Mini, de Fiat 500, de Mercedes 220 ‘Heckflosse’ en de Porsche 911. Als ultieme droomauto staat in het midden de Ferrari 250 GT SWB opgesteld. Elke auto staat in een eigen sfeervolle omgeving opgesteld. Naast het verleden komt ook de toekomst aan bod. De Nuna 4 laat zien welke innovaties er in de auto’s van morgen worden toegepast.

Donato Coco is sinds november 2005 designchef bij Ferrari. Eerder was hij bij Citroën verantwoordelijk voor de ontwerpen van de Picasso, C2, C3 en C3 Pluriel. Het meest recente project waaraan hij heeft meegewerkt is de nieuwe Ferrari California. Coco is geboren in Italië, studeerde aan de kunstacademie in Frankrijk en volgde een opleiding voor auto-ontwerper aan de Royal College of Art in London.

Onze Auto’s gaat over de tijd dat de auto onze beste vriend was, aldus de organisatie: “Maar waar de auto vroeger hét symbool van vooruitgang en optimisme was, is het nu slechts een statussymbool, een nuttig gebruiksartikel en voor sommigen zelfs een noodzakelijk kwaad. Onze Auto’s laat de bezoeker nog één keer dat optimistische, positieve gevoel van weleer beleven. Met de auto’s die er echt toe doen, filmbeelden, anekdotes en bijzonder fotomateriaal. Bezoekers stappen een andere wereld binnen die ze nog kennen van hun jeugd, of via hun ouders en grootouders.”

Bij de tentoonstelling hoort een gelijknamige boek, dat is samengesteld door autojournalist Bas van Putten. Een van de drijvende krachten achter de expositie is Wim Oude Weernink, een van de columnisten van deze website.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *