Ford zet luxedivisie in etalage

Ieder gerucht heeft een kern van waarheid. Na berichten dat BMW interesse zou hebben in Volvo blijkt dat Ford de merken Jaguar en Land Rover in de etalage heeft gezet.

Dat blijkt uit informatie afkomstig van insiders van Fiat, dat interesse heeft in de overname van beide premium-automerken. Fiat laat eindelijk weer gezonde cijfers zien en beseft heel goed dat het moet groeien om te kunnen overleven. De overname van Jaguar en Land Rover past uitstekend binnen die doelstelling.

Bovendien hebben de twee oer-Britse merken een goed dealernetwerk in de Verenigde Staten, en laat dat nou net het land zijn waar Fiat in 2009 het merk Alfa Romeo wil gaan herintroduceren.

Dat Fiat geïnteresseerd is in Land Rover ligt redelijk voor de hand omdat de Italianen zelf geen ‘echte’ 4×4 in het programma hebben. Jaguar kan het gat dichten tussen Alfa Romeo en Maserati, dus ook dat is geen raar idee.

Volgens zakenbank UBS Securities vertegenwoordigt de Premier Automotive Group (PAG) van Ford een totale waarde van ongeveer 9 miljard dollar (Volvo 5,7 miljard, Land Rover 2,7 miljard en Jaguar 947 miljoen).

Overigens zijn er verschillende geluiden te horen over de status van de overnameonderhandelingen. Volgens de ene bron zouden de gesprekken inmiddels zijn beëindigd, volgens anderen zijn ze juist volop in gang. Wordt vervolgd.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *