Fiat zet China op laag pitje

Fiat en China, het blijft een moeilijke combinatie. Het merk wil al jaren uitbreiden op de Chinese markt maar steeds komen er nieuwe hobbels op het pad. Op dit moment wordt de joint venture met het Chinese merk Chery op een laag pitje gezet vanwege de slechte marktomstandigheden.

Een directeur van Chery verklaart tegenover Automotive News: “Veel autofabrikanten zijn geraakt door de financiële crisis, waardoor iedere investering moeilijk is in deze tijd. Daarom hebben we besloten de joint venture met Fiat te vertragen maar we gaan er wel mee door.”

Fiat heeft een joint venture met Chery afgesloten om meer auto’s te kunnen bouwen in China. In de oorspronkelijke planning zouden er dit jaar 175.000 Fiats en Alfa Romeo’s van de band lopen maar de productiestart wordt voorlopig uitgesteld. Vanwege de gesloten economie moeten westerse fabrikanten de samenwerking aangaan met Chinese fabrikanten om voet aan de grond te krijgen.

Twee jaar geleden beëindigde Fiat de samenwerking met Nanjing Automobile Group. De Italianen vonden in Chery een nieuwe partner maar dankzij de economische crisis loopt het project nu opnieuw vertraging op. Fiat verkoopt op dit moment in China de Grande Punto en Bravo en nog vijf modellen die in Nederland niet te koop zijn.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *