Fiat werpt blik in glazen bol

Fiat heeft op de IAA in Frankfurt een uitstapje gemaakt naar de toekomst. Marketingchef Luca De Meo speelde de toergids langs de modellen die ons te wachten te staan. Op de agenda staan onder meer een nieuwe auto voor het B-segment en een crossover in het C-segment.

De B-Compact Car staat gepland voor 2009. Mogelijk verschijnt het model als Uno of Innocenti op de markt. De auto wordt onder de Grande Punto gepositioneerd. De C X-over is een 4,50 meter lange vijfdeurs hatchback met de uitstraling van een SUV. Waarschijnlijk gaat de auto gebouwd worden op hetzelfde onderstel als de Bravo. Fiat schat dat de prijs tussen de 22.000 en 30.000 euro zal komen te liggen.

In het algemeen gaat Fiat zich in de toekomst nog meer toespitsen op veiligheid en afwerking. De vijf sterren die de Fiat 500 onlangs ontving in de EuroNCAP-tests zet wat dit betreft alvast de toon. Fiat gaat verder in alle nieuwe auto’s materialen van beter niveau gebruiken. Uiteraard blijft het Italiaanse merk zich ook inspannen om het milieu zoveel mogelijk te ontzien.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *