Fiat verrast met Sportiva Latina

Fiat leeft en ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet! Dat is de boodschap die het Italiaanse autoconcern afgeeft met de Sportiva Latina, een opvallend studiemodel dat onlangs op de Barcelona Motor Show werd onthuld.

De designstudie kwam precies op tijd voor Fiat dat de laatste maanden, of eigenlijk jaren overwegend in negatieve zin de publiciteit haalde. De Sportiva Latina laat zien hoe een vierpersoons sportwagen van het merk er uit kan zien. Met zijn bevallige rondingen lijkt de naam goed gekozen. De coupéachtige schouderlijn en de ver in het dak doorgetrokken voorruit vallen op. De voorbumper doet enigszins denken aan de BMW Z4, maar de imposante neus is weer typisch Alfa.

Meest markant zijn uiteraard de enorme vleugeldeuren die naar voren en omhoog klappen. Ze verschaffen de vier inzittenden royaal toegang tot de vier losse stoelen. Op het dashboard zorgen transparante materialen voor een futuristische noot. De halfautomatische Selespeed versnellingsbak is vanaf het stuur te bedienen. Voor de aandrijving zorgt een 4,2 liter V8 die naar eigen zeggen 440 pk levert.
Of de Sportiva Latina ooit het showpodium zal verruilen voor de openbare weg, is maar zeer de vraag.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *