Fiat verrast met 500 Coupé by Zagato

Naast de Freemont brengt Fiat nog een primeur mee naar de autosalon van Genève: de 500 Coupé by Zagato. Wat ons betreft kan dit studiemodel zo in productie.

Een leuke conceptcar: dat is de Fiat 500 Coupé by Zagato. Het Italiaanse designhuis heeft zich uitgeleefd op de 500 en het resultaat mag er zijn. Fiat noemt de auto een 2+2-zitter want veel ruimte blijft er achterin door de lage daklijn niet meer over.

De driehoekige C-stijl doet een beetje denken aan die van de nieuwe Lancia Ypsilon. De bobbels in het dak zijn een leuk detail en bovendien een typisch Zagato-ontwerpkenmerk. Ook de lak is speciaal en opgebouwd uit drie lagen met elk een andere kleur. Zo kleurt de gele 500 Coupé vanuit bepaalde invalshoeken een beetje wit.

Dichter bij de realiteit staat de Fiat Freemont. Deze moet het verdwijnen van de Dodge Journey van de Europese markt opvangen. Het moet gezegd: Fiat heeft goed z’n best gedaan om de Journey aan de Europese standaarden te laten voldoen. In het interieur zijn zachte materialen toegepast en het geheel ziet er netjes uit. De Freemont oogt stoer maar is vooral praktisch, onder andere dankzij de verschuifbare achterbank.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *