Fiat toont Italiaanse trots

De Italiaanse driekleur staat centraal op de stand van Fiat op de IAA van Frankfurt. Groen vertegenwoordigt de milieuvriendelijke modellen, waaronder de Panda Aria Concept, wit is de kleur van de nieuwe 500 en rood staat voor de sportieve modellen van Abarth.

De Fiat Panda Aria Concept is uitgerust met een nieuwe tweecilinder turbomotor met 80 pk. De krachtbron loopt op een mengsel van een methaan/waterstof-mix en benzine. Dankzij de toepassing van de modernste technieken blijft de CO2-uitstoot van de auto beperkt tot 69 gram per kilometer. Het studiemodel is onder meer voorzien van Stop&Start systeem en schakelondersteuning.

Over de Fiat 500 valt weinig nieuws meer te melden. Maar uiteraard krijgt het retromodel een prominente plaats op de beursvloer. Het nieuwe rugzakje staat er niet alleen mooi te zijn, maar er kan ook een klein stukje in gereden worden. De Abarth-sectie maakt de Fiat-stand compleet. De vuurrode kleur van de stand moet technologie, traditie en vooral sportiviteit uitstralen. Stralend middelpunt op dit gedeelte is de Grande Punto Abarth “essesse” (Super Sport). Een boosterkit vergroot het vermogen tot maar liefst 180 pk.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *