Fiat stopt onderhandelingen overname Opel

Fiat neemt vandaag geen deel aan de belangrijke onderhandelingsgesprekken over de toekomst van Opel. De Italianen worden door de Duitse overheid gedwongen hun aanbod te verbeteren maar krijgen daarvoor niet de juiste informatie.

Vandaag vinden belangrijke onderhandelingsgesprekken plaats over de overname van Opel. Fiat maakt bekend dat topman Sergio Marchionne niet zal aanschuiven in Berlijn. “We krijgen niet genoeg inzicht in de financiële situatie van Opel. Op deze manier hebben we geen eerlijke kans om een goed overnamebod te doen,” aldus Marchionne.

De Duitse overheid wil dat Fiat investeringen doet in Opel die ‘onnodig zijn en veel risico’s meebrengen voor Fiat’. Het Italiaanse concern is bereid om met de Duitse overheid en General Motors op zoek te gaan naar de best mogelijke oplossing voor Opel maar wil daarvoor de juiste handvatten krijgen. Fiat is naar eigen zeggen nog steeds in de race om Opel over te nemen.

Ook de andere overgebleven kandidaat, de Oostenrijkse toeleverancier Magna, is gefrustreerd. Het bedrijf was naar eigen zeggen dicht bij een overeenkomst maar General Motors komt ‘ineens’ weer met nieuwe voorwaarden op de proppen. “De kansen op een uitweg voor Opel slinken met de minuut,” aldus een insider tegenover Automotive News. De kans op een faillissement wordt daarmee alleen maar groter.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *