Fiat Sedici eindelijk in Nederland

De Fiat Sedici is dan eindelijk ook in Nederland leverbaar. De Italiaanse terreinwagen werd begin dit jaar al geïntroduceerd, maar het duurde even voordat de productie op gang kwam. In januari staat de 4×4 echter in vol ornaat bij de Fiat-dealer.

Het succes van het model in het thuisland en andere markten deed Fiat besluiten de lancering van het model in het relatief kleine Nederland uit te stellen. Ondertussen maakte zijn tweelingbroer, de Suzuki SX4, gewoon volgens planning zijn debuut in Nederland.

In tegenstelling tot de Italianen hebben de Nederlandse liefhebbers van de compacte SUV geen keuze wat betreft de uitrusting. Fiat meent dat alleen het beste goed genoeg is voor de kritische Nederlanders en levert alleen het topmodel in ons land. Deze Sedici Emotion beschikt standaard over onder meer 16 inch lichtmetalen wielen, automatische airconditioning, lederen stuurwiel met audiobediening en elektrisch bedienbare portierramen rondom. Wat betreft de motoren kan er alleen gekozen worden tussen een diesel of een benzinemotor: de 1.9 JTD net 120 pk en 280 Nm en de 1,6 liter benzinemotor met 107 pk en 145 Nm. Het is niet mogelijk om, zoals bij de Suzuki SX4, een tweewielaangedreven versie te bestellen. De Fiat Sedici is leverbaar vanaf 20.995 euro. De diesel kost 25.695 euro.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *