Fiat schuift met toekomstige modellen

Fiat blijft schuiven met de introductiedata van haar nieuwe modellen. Volgend jaar verschijnt de 500X, een SUV die wordt afgeleid van de 500L. De nieuwe Punto komt in 2014.

Fiat geeft de laatste jaren veel openheid over haar toekomstplannen maar past deze net zo makkelijk weer aan. In de nieuwste versie staat – volgens vakblad Automotive News – dat volgend jaar de 500X verschijnt, de nieuwe Punto in 2014 op de markt komt en dat er over de opvolger van de Bravo voorlopig nog geen knoop is doorgehakt.

Eerst de 500X. Fiat kondigde al eerder aan dat het merk werkt aan een compacte SUV, als opvolger van de Sedici. Dat wordt dus de 500X, die op het onderstel van de 500L komt te staan en waarschijnlijk ook veel designtrekjes van deze compacte MPV krijgt. De 500X krijgt vierwielaandrijving en wordt – als enige telg van de moderne 500 – in Italië gebouwd.

Een jaar later komt de opvolger van de Punto. Dat is een jaar later dan gepland maar Fiat wil eerst ruimte geven aan de 500L en 500X. Over een opvolger van de Bravo is nog steeds niets duidelijk. Er gaan geruchten over een crossover als opvolger maar er wordt ook gesproken over een afgeleide van de toekomstige Fiat sedan die in China wordt verkocht en gebouwd.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *