Fiat Punto nu al klassiek

Dat er inmiddels een grotere, krachtigere opvolger van de Punto is verschenen in de vorm van de Grande Punto, wil niet zeggen dat Fiat de Punto zelf helemaal heeft afgeschreven. Voor een aanzienlijk lager bedrag als zijn grote broer is er namelijk de Fiat Punto Classic.

Vrees niet, de aanduiding Classic duidt niet op een terugkeer naar het verleden zonder stuurbekrachtiging, ABS en airbags. Hoewel de Punto Classic een prijsvechter is, heeft de Fiat-fabriek het model nog wel enkele technische snufjes meegegevens, met onder meer centrale deurvergrendeling en ‘follow me home’ verlichting. Dit alles voor een prijs van 10.995 euro.

Voor duizend euro extra biedt de Classic Lusso-uitvoering ook nog handbediende airconditioning en een radio/cd-speler met zes speakers. Beide uitvoeringen zijn voorzien van een 1,2 liter viercilinder. Deze Euro 4-benzinemotor levert 60 pk en 102 Nm. Daarmee ‘sprint’ de Punto Classic in 14,3 seconden van 0 naar 100 km/h en haalt hij een topsnelheid van 155 km/h. Het verbruik is vastgesteld op 5,7 liter per 100 kilometer in de gecombineerde EU-cyclus.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *