Fiat Punto met 1.3 MultiJet wegenbelastingvrij

De Volkswagen Polo Bluemotion krijgt concurrentie van de Fiat Punto Evo 1.3 MultiJet. Dankzij de CO2-uitstoot van 95 g/km wordt de Punto met de vernieuwde dieselmotor vrijgesteld van wegenbelasting en BPM.

Fiat introduceert de Punto Evo 1.3 MultiJet. De 1,3 liter viercilinder dieselmotor is op vele punten verbeterd, de Italianen spreken zelfs van ‘de tweede generatie MultiJet’. De Punto Evo stoot met de nieuwe dieselmotor slechts 95 g/km CO2 uit waardoor de auto wordt vrijgesteld van BPM en wegenbelasting en in de veertien procent bijtellingscategorie valt.

De 1.3 heeft 85 pk en 200 Nm koppel. Fiat geeft een gemiddeld verbruik op 3,6 l/100 km (1 op 27,8) en een bijbehorende theoretische actieradius van 1.250 kilometer. Het sprintje van 0 naar 100 km/u legt de Punto af in 13,1 seconden en de topsnelheid bedraagt 172 km/u. Het standaard start/stop-systeem helpt mee het brandstofverbruik te drukken.

Fiat levert de 1.3 MultiJet in de Punto Evo en de Grande Punto. Die laatste wordt als goedkoop alternatief in de markt gezet met een vanafprijs van 12.795 euro. De Punto Evo kost 15.395 euro en is standaard voorzien van airconditioning, cruise control, zeven airbags en centrale deurvergrendeling met afstandsbediening. Ter vergelijking: de Volkswagen Polo Bluemotion is er vanaf 16.290 euro en is minder rijk uitgerust dan de Italiaan. De Punto Evo en Grande Punto met 1.3 MultiJet zijn per direct te bestellen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *