Fiat presenteert FCC concept in Brazilië

Fiat presenteert een bijzonder studiemodel op de autoshow van Sao Paulo. De FCC Adventure is een kruising tussen een coupé en een SUV en geeft Fiats intenties weer om zich ook buiten de gebaande paden te begeven.

Dat Fiat steeds actiever wordt op ongebaande wegen bleek al uit de komst van de Sedici en de 4×4 Panda, maar met de FCC gaat het Italiaanse merk nog een stap verder. De opvallende verschijning is voorzien van opvallende lijnen, een flinke achterspoiler en extra brede 18 inch Pirelli PZero banden. Het uitheemse karakter van de auto wordt aan de binnenkant versterkt door tweetonig lederen bekleding en zilveren accenten op het stuurwiel en middenconsole. De kuipstoelen zijn bovendien voorzien van vijfpunts gordels.

De Fiat FCC wordt aangedreven door een 2,5 liter vijfcilinder motor met 167 pk, een krachtbron die we kennen uit de Stilo Abarth. Het is onwaarschijnlijk dat de FCC in productie genomen gaat worden, maar zoals altijd zullen diverse elementen van het studiemodel worden toegepast op toekomstige modellen, zoals de nieuwe Stilo die speciaal voor de Braziliaanse markt wordt ontwikkeld. In Europa wordt de huidige Stilo opgevolgd door de nieuwe Bravo.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *