Fiat Phylla: volledig recyclebaar

Diverse bedrijven uit de Italiaanse regio Piemonte hebben de koppen bij elkaar gestoken om een auto te ontwikkelen die zo min mogelijk schadelijk effect heeft op het milieu. Het resultaat is de Fiat Phylla, die loopt op waterstof en zonne-energie en volledig is te hergebruiken.

Het opvallende, asymmetrische ontwerp is afkomstig van het kunstinstituut Applicata e Design, de kunststof materialen komen van Proplast en Enecom levert de elektrische aandrijvingen. Het Fiat Research Center heeft de gehele ontwikkeling gecoördineerd.

Het project ‘From Concept to Car’ is gesubsidieerd door de regionale overheid. Helaas wordt de naam niet helemaal eer aan gedaan, want het blijft vooralsnog bij een conceptcar. Fiat heeft geen plannen om de Phylla daadwerkelijk te gaan realiseren.

De 2,99 meter lange Fiat Phylla weegt 150 kilogram. Als het accupakket, dat een vijfde van het totaalgewicht voor zijn rekening neemt, volledig is opgeladen kan de auto 145 kilometer afleggen. Op een zonnige dag kan dat met achttien kilometer worden verlengd. De motor, die ook op waterstof kan lopen, heeft een maximaal vermogen van 73 pk. De topsnelheid bedraagt 130 km/h en het duurt zes seconden om van 0 naar 50 km/h te accelereren.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *