Fiat Panda-kloon door Chinese rechter toegestaan

De Fiat Panda-kloon van het Chinese merk Great Wall mag in China gewoon verkocht worden. De Chinese rechter oordeelde vandaag dat de verschillen tussen de twee modellen duidelijk waarneembaar zijn.

Fiat spande zowel in Italië als in China een rechtszaak aan tegen de Chinese autofabrikant Great Wall, omdat het model GW Peri nogal wat overeenkomsten vertoont met de Panda. Maar waar de rechter in het Italiaanse Turijn Fiat gelijk gaf en de verkoop in Europa verbood ziet de Chinese rechter niet genoeg redenen voor een verkoopverbod in China.

Volgens de Chinese rechter zijn er genoeg verschillen tussen de twee modellen. Daarmee heeft Fiat niet alleen de rechtszaak verloren maar moet het ook opdraaien voor de kosten van het rechtsproces, die omgerekend 800 euro bedragen.

Fiat gaat zich nu beraden op verdere stappen: “we aanvaarden de beslissing van de rechtbank maar we vinden het vreemd dat die haaks staat op de uitkomst van dezelfde rechtszaak in Turijn”, aldus een woordvoerder. Fiat heeft dertig dagen de tijd om in hoger beroep te gaan.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *