Fiat Panda in nieuw jasje

Onder het motto ‘never change a winning team’ heeft Fiat de succesvolle Panda vrijwel ongewijzigd gelaten voor het nieuwe modeljaar. Om het onderscheid tussen oude en nieuwe modellen toch enigszins duidelijk te maken zijn er wat nieuwe kleuren aan het palet toegevoegd.

Niet alleen de buitenzijde, maar ook het interieur kan anders worden ingekleurd. Het dashboard heeft een donkerdere tint gekregen en het middengedeelte van de stoelen kan in frisse kleuren worden uitgevoerd. Aangezien ook het motorengamma nagenoeg gelijk is gebleven (met diesel- en benzinemotoren van 54 tot 100 pk), heeft Panda ook de prijs intact gehouden. De nieuwe Fiat Panda is per direct bestelbaar vanaf 7.595 euro.

100HP
Wel nieuw is de sportieve Panda 100HP. Deze opvallende uitvoering is voorzien van onder andere wielkastverbreders, zijskirts en speciale 15 inch lichtmetalen velgen. Verder onderscheidt de 100HP zich door zijn geblindeerde achter- en zijramen, achterspoiler, chromen uitlaatsierstuk, gewijzigde bumpers en een opvallende grille. Dat vraagt natuurlijk om goede prestaties en met een topsnelheid van 185 km/h en acceleratie van 0 tot 100 km/h in 9,5 seconden doet de 100 pk sterke 1.4 16v het heel behoorlijk. De Fiat Panda 100HP staat vanaf oktober voor 13.795 euro bij de Nederlandse dealers.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *