Fiat Panda Auto van het Jaar 2004

Fiat heeft voor de achtste keer de titel Auto van het Jaar veroverd. Met ruime voorsprong won de Panda, voor de Mazda

De puntenvoorsprong van de Panda op beide nummers 2 is aanzienlijk: de Italiaan scoorde 281 punten, de Mazda en Volkswagen beide 241 punten. Opvallend is dat de Panda over de hele linie punten verzamelde, terwijl de Golf relatief veel juryleden in het geheel niet kon bekoren 10 van de 58 juryleden lieten hem links liggen zonder punten toe te kennen.

De 219 punten die de Toyota Avensis haalde, waren net genoeg voor de vierde plaats, want de Opel Meriva eindigde kort achter de Japanner met 213 punten. De BMW 5-serie kwam niet verder dan 144 punten, de Nissan Micra is hekkensluiter met 111 punten.

De Nederlandse juryleden stemden verdeeld: alleen Willem Leniger (Autokampioen) zette de Panda op nummer 1, voor de BMW en de Toyota. Jeroen Jongeneel (De Telegraaf) koos voor de BMW 5-serie, gevolgd door de Avensis en de Golf. Ton Roks (van het organiserende magazine Autovisie) verkoos de Mazda3, met in zijn kielzog de Panda en de 5-serie.

Fiat blijft het merk met de meeste titels: na de 124, 128, 127, Uno, Tipo, Punto en Bravo/Brava is de Panda sinds 1964 de achtste Fiat die er met de belangrijkste titel in autoland vandoor gaat.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *