Fiat Panda, 500, 500X en Doblo-nieuwtjes in Genève

Fiat kondigt een reeks nieuwtjes aan voor de Panda, 500, 500X en Doblo. Alle nieuwigheden zijn volgende week te bewonderen op de autosalon van Genève.

Fiat reist volgende week naar Genève af met een reeks kleine nieuwtjes. Op de autosalon debuteren de Panda K-Way, 500 Vintage ’57, 500X met nieuwe automaat en de Doblo Trekking.

Panda K-Way Preview

De Panda K-Way is een speciale uitvoering van de Panda, in samenwerking met het kledingmerk K-Way. De stadsauto heeft een blauw-oranje kleurencombinatie, speciale bestickering en vrolijk gekleurde interieuraankleding. Het is nog niet bekend of de Panda K-Way naar Nederland komt.

500 Vintage ’57 Preview

De Fiat 500 Vintage ’57 is het meest opvallende nieuwtje. Een moderne Fiat 500, maar dan met de uitstraling van een klassieke. De pastelblauwekleur contrasteert vintage-verantwoord met de witte lak op het dak, de spiegelkappen en enkele andere onderdelen. Bijzonder zijn de klassieke wielen en het klassieke Fiat-logo. Ook het interieur is vintage aangekleed. Fiat heeft deze speciale 500 al eerder in de Verenigde Staten getoond, het is nog niet bekend wanneer deze uitvoering naar Nederland komt.

500X met zestraps automaat

Fiat introduceert een nieuwe automaatversie van de 500X. De 1.4 MultiAir-motor met 140 pk is er al met negentraps automaat in combinatie met vierwielaandrijving. Later dit jaar komt er een keuze bij, namelijk voorwielaandrijving in combinatie met een zestraps automaat met dubbele koppeling – afkomstig uit de Giulietta van zustermerk Alfa Romeo.     

Doblo Trekking

Fiat heeft de vernieuwde Doblo van een stoere Trekking-jas voorzien. Dat betekent een terreinwagen-achtige aankleding in combinatie met 1 centimeter meer bodemspeling, 16 inch wielen en het slimme Traction+-systeem, dat de grip herverdeelt on onverharde ondergrond.

Laster dit jaar maakt Fiat meer bekend over de beschikbaarheid van de nieuwe uitvoeringen. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *