Fiat overweegt budgetmerk op te richten

Fiat denkt na over het lanceren van een budgetmerk als tegenhanger van Dacia. Als merknaam lijkt Innocenti een goede kanshebber.

We moeten eerst maar even afwachten of het zover komt, maar een budgetmerk van Fiat is zo’n slecht idee niet. Dit vindt ook topman Sergio Marchionne, die tegen Automotive News heeft gezegd dat Fiat overweegt om een goedkoop submerk in de markt te zetten. Dit merk kan dan de strijd aanbinden met Dacia, dat nu het rijk alleen heeft aan de onderkant van de markt.

Marchionne geeft aan dat de auto’s dan niet in Italië gebouwd zullen worden, dat is te duur. Waar dan wel zegt de topman niet. Modellen heeft Fiat genoeg, in Brazilië verkoopt het merk diverse auto’s – zoals de Siena, zie foto – die met wat aanpassingen onder een nieuw label in Europa aan de man gebracht kunnen worden.

Als er een submerk komt dan maakt Innocenti als merknaam een grote kans. Fiat heeft de merkrechten van dit in de jaren ‘90 ter ziele gegane merk. Ook de naam Autobianchi zou nog een optie kunnen zijn. Met de eventuele komst van het budgetmerk schuift Fiat een klein stukje naar boven toe op maar het merk blijft zich wel volgens plan focussen op kleine auto’s.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *