Fiat onthult nieuwe sedan Linea

Fiat heeft een nieuwe sedan uit de hoge hoed getoverd. De Linea beleeft zijn wereldpremière tijdens de autotentoonstelling van Istanbul, die van 2 tot 12 november wordt gehouden.

Dat de onthulling in Turkije plaatsvindt, komt doordat de Fiat Linea wordt geproduceerd in samenwerking met Tofas, een joint venture tussen Fiat Auto en het in Istanbul beursgenoteerde Koç Holding. Halverwege volgend jaar zal de auto, die in de Turkse Bursa fabriek wordt gebouwd, in verschillende Europese landen verkocht gaan worden. In een later stadium zal de Linea ook in andere Fiat-fabrieken worden gebouwd.

Ruimte
De Fiat Linea is ontworpen door Fiats eigen Centro Stile, waarbij veel aandacht is besteed aan zowel het exterieur als het interieur. In de 4,65 meter lange, 1,73 meter brede en 1,5 meter hoge sedan hebben de ontwerpers veel (bagage)ruimte weten te creëren. De kofferbak heeft een inhoud van maar liefst 500 liter. De Linea wordt leverbaar met een ruimte keus aan diesel- en benzinemotoren, waarover details nog ontbreken.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *