Fiat onthult nieuwe compacte sedan later deze maand

Fiat onthult op de autoshow van Istanbul, die op 22 mei van start gaat, een nieuwe compacte sedan. Deze auto vormt de basis voor de opvolger van de Bravo.

Fiat kondigt de onthulling van een nieuwe compacte sedan aan. Op de autoshow van Istanbul later deze maand ziet de auto het levenslicht. De naam is nog niet bekend. Volgens Fiat combineert het model Italiaanse styling met praktische bruikbaarheid en veel ruimte.

Fiat gaat de auto verkopen in meer dan veertig landen, maar Nederland zit daar waarschijnlijk niet bij. Toch is het nieuwe model interessant voor ons. De sedan is namelijk de eerste van een nieuwe modelfamilie, waarvan de hatchback en stationwagon – die later volgen – naar verwachting wél naar Nederland komen. Deze modellen volgen de Bravo op, die onlangs uit productie ging.

Fiat start in het najaar in Turkije met het bouwen van nieuwe model. Over de motoren is nog niets bekend, maar we verwachten dat er een belangrijke rol is weggelegd voor de bekende 1.4 MultiAir benzinemotor en 1.6 MultiJet dieselmotor.  

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *