Fiat kondigt nieuwe motoren aan

Fiat komt dit jaar met nieuwe compacte motoren. Hiermee is het merk klaar voor de strenge emissie-eisen die de komende jaren worden ingevoerd.

Fiat vervangt zijn kleine motoren de komende jaren voor nieuwe. In een presentatie voor aandeelhouders heeft het merk aangekondigd dat er dit jaar een nieuwe motorenfamilie wordt uitgerold. Technische details ontbreken nog, maar het gaat hier zeer waarschijnlijk om de opvolgers van de 0.9 TwinAir tweecilindermotor en de 1.4 MultiAir viercilinder. Of ook de 1.3 en 1.6 diesels worden vervangen is nog niet bekend.

Eerder al lekte informatie uit over de komst van de nieuwe motoren. Het gaat om drie- en viercilindermotoren, waarmee Fiat dus afscheid neemt van de bijzondere tweecilindertechniek.

De motoren kunnen ook voorzien worden van hybridetechniek. Fiat zet in op drie soorten hybrides: plug-in hybride, batterijhybride en mild hybride. Deze techniek wordt vooral op de grotere modellen toegepast.

Fiat zegt met de nieuwe motoren en de hybridetechniek klaar te zijn voor de strenge emissie-eisen die de komende jaren in Europa en de V.S.  worden ingevoerd.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *