Fiat komt met label Air Technologies

Fiat gaat al z’n milieuvriendelijke technieken labelen als Air Technologies. Zo zijn de ‘schone’ modellen van Fiat voortaan beter herkenbaar.

Fiat heeft nu ook z’n eigen milieulabel. In navolging van onder andere Volkswagen Bluemotion, Seat Ecomotive en Ford Econetic komt Fiat nu met Air Technologies. Fiat gaat dit label hangen aan alle huidige en toekomstige schone technieken.

Centraal staat de visie dat milieuvriendelijkheid geen invloed moet hebben op het rijplezier. Air Technologies heeft niet alleen betrekking op motoren, zoals de TwinAir-motor, maar ook op algehele aandrijftechnieken, versnellingsbakken en brandstofbesparende systemen zoals een start/stop-systeem.

In de toekomst zullen ook auto’s met alternatieve brandstoffen dit label krijgen. Onder Air Technologies valt verder Eco:Drive, techniek die de bestuurder ‘aanleert’ om zo efficiënt mogelijk te rijden. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een schakelindicator. Fiat presenteert het nieuwe milieulabel op de autosalon van Genève volgende maand.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *