Fiat investeert in Rusland

Fiat heeft een joint venture gesloten met het Russische Sollers. De twee bedrijven gaan een nieuwe autofabriek neerzetten die vanaf 2016 jaarlijks 500.000 auto’s moet gaan produceren.

Fiat investeert flink in Rusland. Het Italiaanse merk heeft een joint venture gesloten met Sollers voor de bouw van een fabriek in de stad Naberezjnye Tsjelny, zo’n 900 kilometer ten oosten van Moskou. Vanaf 2016 moeten er jaarlijks 500.000 Fiats van band gaan lopen.

Fiat-topman Sergio Marchionne tekende in bijzijn van de Russische premier Vladimir Poetin donderdag de overeenkomst. De Russische overheid steekt 2,1 miljard euro in het project, waarmee ze hoopt de auto-industrie in het land weer op gang te helpen. Fiat wordt na Avtovaz, het moederbedrijf van Lada, de grootste autoproducent in het land.

In de nieuwe fabriek gaat Fiat negen modellen produceren. Ook worden de versnellingsbakken en motoren in Rusland vervaardigd. De Italianen exporteren straks zo’n tien procent van de totale productie naar andere landen. Fiat heeft vertrouwen dat de Russische markt weer aantrekt. In 2009 is de verkoop van nieuwe auto’s gehalveerd.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *