Fiat heroverweegt komst Freemont

Fiat Nederland gaat in oktober opnieuw bekijken of de Freemont naar ons land kan komen. De importeur komt daarmee terug op een eerdere beslissing om de MPV hier niet te voeren.

De huidige Nederlandse belastingregels zijn de grote boosdoener. De CO2-taks maakt de Fiat Freemont hier onnodig duur en dus kwam de op de Dodge Journey gebaseerde auto niet naar ons land. Nu zet de importeur de deur echter weer op een kier.

Daar heeft Fiat Nederland twee redenen voor. In oktober wordt duidelijk of de nieuwe belastingregels – die als gevolg hebben dat grote, relatief zuinige auto’s fors goedkoper worden – doorgang zullen vinden. Als dat gebeurt is de belangrijkste drempel voor de Freemont weggenomen.

Er is echter nog een reden. De auto is – onverwachts – een groot succes in Europa. Fiat schreef in twee maanden tijd al 16.000 orders, de helft van de beoogde jaarproductie. De goede prijsstelling, de doorgevoerde verbeteringen aan het model en het uitgebreide dealernetwerk van Fiat zijn de belangrijkste succesfactoren. De Dodge Journey kwam nooit verder dan 10.000 stuks in zijn beste, volledige verkoopjaar.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *