Fiat gaat Chryslers in Italië bouwen

Fiat gaat de productie van diverse voor Europa bestemde Chrysler-modellen naar Italië verhuizen. Op dit moment wordt de productie nog uitbesteed aan Magna Styer in Oostenrijk.

Fiat gaat Chrysler- en Jeep-modellen in Italië bouwen. Het concern kocht onlangs de productiefaciliteiten van het failliete Carrozzeria Bertone. De fabrieken nabij Turijn worden gemoderniseerd en eind 2011 moeten de eerste Amerikaanse auto’s van de band gaan lopen.

Het eerste model dat in Italië van de band zal lopen is de opvolger van de Chrysler 300C. Dit model wordt nu nog in Oostenrijk geproduceerd bij Magna Styer. Ook de Jeep Grand Cherokee wordt bij Magna gebouwd. Het gaat alleen om auto’s die bestemd zijn voor de Europese markt. Halverwege 2010 loopt het contact bij Magna af.

In november presenteert Fiat een vijfjarig businessplan voor Chrysler. Dan zal duidelijk worden hoe de toekomst van Chrysler er onder leiding van de Italianen uit gaat zien. In juni naam Fiat een belang van twintig procent in Chrysler en nam Fiat-topman Sergio Marchionne de leiding bij het doorgestarte Amerikaanse concern.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *