‘Fiat gaat aandelen Ferrari verkopen’

Fiat wil zijn aandeel in Chrysler uitbreiden tot meer dan 50 procent. Om geld voor de overname vrij te maken gooit het Italiaanse concern een deel van Ferrari in de verkoop.

Fiat en Chrysler worden een bedrijf. Dat is de boodschap die topman Sergio Marchionne volgens analisten van de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley heeft afgegeven. Tussen 2013 en 2016 zou Fiat zijn aandeel in de Amerikaanse autobouwer willen uitbreiden tot meer dan 50 procent. Nu heeft Fiat 20 procent in handen en bovendien de zeggenschap binnen de muren van het Chrysler hoofdkantoor in Auburn Hills.

Fiat kan de overname niet geheel uit eigen zak betalen en daarom doet het concern een deel van Ferrari in de verkoop. Er is veel interesse voor het sportwagenmerk maar Fiat wil zelf minimaal een controlerend belang houden in Ferrari. Datzelfde geldt voor onderdelenleverancier Magneti Marelli, dat nu volledig in handen van Fiat is.

Eerder gaf Volkswagen al aan geïnteresseerd te zijn om een aandeel in Ferrari te nemen. Die kans krijgt het Duitse concern nu. De waarde van Ferrari wordt geschat op zo’n 2,4 miljard euro.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *