Fiat Fullback Cross voor bedrijven en particulieren [Update]

‘Er is meer in het leven dan werk’ luidt de slogan voor de debuterende Fiat Fullback Cross. De pick-up zal daarom te koop worden aangeboden als bedrijfswagen én personenauto.

Fiat presenteert de Fullback Cross, een veelzijdige variant van de pick-up Fullback. Wordt die eerste alleen verkocht als bedrijfswagen, de Cross zal in Europa straks ook bij gewone Fiat-dealers te bestellen zijn. Wanneer en voor hoeveel geld, dat weten we nog niet. Wel kunnen we je vertellen wat de Fullback Cross allemaal kan.

De pick-up biedt tweewielaandrijving voor zuinig rijden, maar voor het offroad werk schakel je met een druk op de knop over op All-Wheel Drive. Daarvoor is de Cross uitgerust met een Torsen-differenteel. Ook beschikt de auto over terreinwagenfunctionaliteiten als ‘lage gearing’ en mechanische ‘locking’ van het achterdifferentieel. Het tractiesysteem kan in vier standen worden gezet. 

De Fiat Fullback Cross heeft een ‘double cab’-configuratie met twee zitrijen. Ondanks de lengte van 5,28 meter zou de draaicirkel beperkt zijn tot minder dan 12 meter. De pick-up is in staat om 1,1 ton aan gewicht te dragen, trekken kan hij maximaal 3.100 kg. De nieuwkomer krijgt de 2,4 liter turbodieselmotor van 180 pk uit de originele Fullback. Schakelen kan ofwel met een handbak die zes verzetten biedt, ofwel met een vijftraps automaat die met schakelpeddels aan het stuurwiel komt.

Lifestyle uitvoering

Om de Fullback Cross ook privé, ‘just for fun’, te rijden heeft Fiat ‘em apart vormgegeven als lifestylemodel. Robuuste, zwarte afwerkingselementen op de voorbumper, grille, wielkasten, treeplanken, spiegelkappen enzovoort zijn uniek voor de Cross-uitvoering. Deze topuitvoering van het Fullback-gamma krijgt standaard veiligheidsvoorzieningen mee zoals Trailer Stability Assist, Lane Departure Warning en Hill Start Assist. 

De aanwezige uitrusting bestaat onder andere uit dual-zone climate control, cruise control, leder op de stoelen en het stuurwiel, stoelverwarming voorin, navigatie, een touchscreen en digitale radio DAB+. Fiats accessoirelabel Mopar biedt een verwijderbare en afsluitbare afdekking voor de laadbak, in zwart aluminium. 

Update

De Nederlandse importeur heeft bekendgemaakt dat de Fullback Cross vanaf het eerste kwartaal van 2018 in Nederland te bestellen is, uitsluitend bij de Fiat Professional-bedrijfswagendealers.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *