Fiat experimenteert met Portofino

Fiat presenteert op de Caravan Salon in Düsseldorf, die vrijdag van start gaat, de Portofino Concept. Het is een cabrioletuitvoering van de Fiorino, inderdaad een bestelbusje met open dak. Het gaat wel om de uitvoering die is bedoeld voor personenvervoer.

De auto is vernoemd naar het levendige badplaatsje Portofino. Het model is dan ook een moderne verwijzing naar de beach buggy’s uit de jaren zestig. Destijds werden ze vervaardigd door fantasierijke koetsbouwers, ditmaal neemt Fiat het heft in eigen handen. De Portofino is uitermate geschikt voor gebruik aan het strand. Zo is de auto voorzien van een houten vloer en heeft de stoelbekleding een waterafstotend laagje.

In plaats van portieren beschikt de Portofino over stijlvolle touwtjes. Dit vergemakkelijkt wel het in- en uitstappen, maar het valt toch te bezien of de inzittenden er veel houvast aan hebben als ze onverhoopt heen en weer geschud worden. Ook voor de stevigheid van de auto heeft het gebrek aan deuren nadelige gevolgen, maar daar heeft Fiat een oplossing voor gevonden. De beugelconstructie in het midden moet voor voldoende stijfheid zorgen. Fiat geeft aan in een later stadium een extra uitvoering te presenteren, met een overkapping voor bescherming tegen zon en regen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *