Fiat Chrysler Automobiles wordt Nederlands bedrijf

Het nieuwe bedrijf dat is ontstaan door de overname van Chrysler door Fiat heet Fiat Chrysler Automobiles en wordt in Nederland gevestigd. Een internationale autobouwer krijgt zo een Nederlands tintje.

Nu het Italiaanse Fiat het Amerikaanse Chrysler helemaal heeft overgenomen ontstaat er een nieuw bedrijf: Fiat Chrysler Automobiles N.V. Het hoofdkantoor van FCA wordt in Nederland gevestigd. Het kantoor in Nederland wordt de juridische standplaats, de ontwikkeling van nieuwe modellen vindt nog steeds (vooral) plaats in Italië, de Verenigde Staten en Zuid Amerika. FCA krijgt beursnoteringen in New York en Milaan en fiscaal gezien wordt het bedrijf in Groot Brittannië gevestigd.

FCA wordt een Italiaans-Amerikaans autobedrijf met merken als Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Chrysler, Dodge en Jeep. Een langetermijnplanning met daarin nieuwe modellen voor al deze merken wordt in mei gepresenteerd. Voor Europa blijft de focus vooral liggen op Fiat, Alfa Romeo en Jeep.

FCA is niet van plan om auto’s te gaan produceren in ons land. De huidige fabrieken van Fiat in Europa zijn onderbezet en het bedrijf gaat de komende jaren flink investeren in nieuwe modellen om de fabrieken weer aan de gang te krijgen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *