Fiat brengt vier 500-varianten naar Amerika

Begin 2011 gaat het gebeuren, dan start de productie van de Fiat 500 in Amerika. Het merk brengt vier varianten van de retro-auto naar de Verenigde Staten: de hatchback, cabrio, Abarth en de nog de introduceren stationwagen.

Vanuit Italië komen berichten dat Fiat vier modelvarianten van de 500 in de Verenigde gaat verkopen. De auto’s worden geproduceerd in een Chrysler-fabriek in de V.S of Mexico. Begin 2011 start de Amerikaanse productie en de verkoop vindt plaats bij Chrysler-dealers.

Naast de 500, 500C, 500 Abarth en de toekomstige stationwagen introduceert Fiat wellicht nog een 500-variant, een compacte SUV. Deze wordt op een verlengd platform gebouwd. Een definitieve beslissing over de komst van deze variant is nog niet genomen.

Voordat de 500 naar Amerika gaat brengt Fiat nog diverse wijzigingen aan. Om aan de Amerikaanse typegoedkeuring te voldoen moeten zaken als lichten en bumpers worden aangepast. Ook gelden in de V.S andere regels voor de CO2-uitstoot en crashbestendigheid. De Fiat 500 wordt onder de eigen merknaam verkocht en is de enige Fiat die de overstap naar Amerika maakt. Wel volgen later nog meerdere modellen van zustermerk Alfa Romeo.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *