Fiat breidt fabriek uit voor productie Panda

Fiat investeert 700 miljoen euro in de fabriek in Pomigliano d’Arco, nabij Napels. Volgend jaar start het merk met de productie van de nieuwe Panda in Italië.

Fiat verhuist de productie van de Panda van Tychy in Polen naar Pomigliano d’Arco in Italië. Het merk investeert 700 miljoen euro in de fabriek om deze uit te breiden en klaar te maken voor de productie van de nieuwe Panda die volgend jaar verschijnt. Twee jaar geleden werd de fabriek al gemoderniseerd.

Fiat wil de fabriek in Polen ontlasten, die de gestegen vraag naar de 500 en Panda maar nauwelijks aan kan. Bovendien wordt de productiecapaciteit van de fabriek nabij Napels amper benut. Er is een capaciteit voor 240.000 auto’s per jaar maar vorig jaar liepen hier nog geen 40.000 auto’s van de band.

Op dit moment worden de Alfa Romeo 159 en GT in de fabriek gebouwd. De productie van 147 is inmiddels gestopt, zijn opvolger Giulietta zal in de Cassino-fabriek in midden-Italië van de band lopen. Voor de komst van de Panda wordt de productiecapaciteit uitgebreid naar 280.000 auto’s. Ondanks de forse productie-uitbreiding wil Fiat tien procent van de banen schrappen in de fabriek.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *