Fiat Aegea is bijna de nieuwe Bravo [Update]

Fiat heeft de Aegea onthuld. Van deze sedan zal de opvolger van de Bravo worden afgeleid.

Fiats nieuwe compacte sedan heet Aegea. Het merk heeft de auto in Turkije onthuld. Dat is ook de plek waar de Aegea gebouwd zal worden. De Aegea zal niet naar Nederland komen maar de onthulling ervan is toch belangrijk nieuws voor ons land. Deze auto vormt namelijk de basis voor de opvolger van de Bravo. En: er komt niet alleen een hatchback, maar ook een stationwagon.

Volgens Fiat is de Aegea een echte wereldauto, een brug tussen oost en west. Het model is in Italië ontworpen en meet in de lengte 4,50 meter. De bagageruimte heeft een inhoud van 510 liter. Fiat kondigt vier motoren aan, twee diesels en twee benzinemotoren met vermogens tussen de 95 en 120 pk. Op het brandstofverbruik na (in het gunstige geval 4,0 l/100 km, 1 op 25) geeft Fiat nog geen specificaties vrij.

Hoeveel van deze ruime en praktische Aegea gaan we terugzien in de hatchback en stationwagon? Fiat doet daarover nog geen mededelingen, maar aannemelijk is dat het design van de voorkant bijna een-op-een zal worden overgenomen op de andere varianten. Meer informatie krijgen we volgend jaar, dan worden de hatchback en stationwagon onthuld. 

Update

Fiat heeft laten weten dat de naam ‘Aegea’ beperkt blijft tot deze onthulling. De definitieve naam wordt binnenkort bekendgemaakt.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *