Fiat 600 terug van weggeweest

Met de Fiat 600 bracht Fiat een halve eeuw geleden automobiliteit binnen het bereik van velen. Om dat te vieren – én om een tweede betaalbaar model naast de Panda aan te kunnen bieden – gaat Fiat de Seicento weer leveren. De 600 (nu dus weer met een typeaanduiding in cijfers) moet met wat retro-details, een paar technische aanpassingen en een aantrekkelijke limited edition de verkoopcijfers flink opkrikken.

Of de nieuwe oplage van de 600 de aantallen van zijn illustere voorganger zal evenaren, valt sterk te betwijfelen. Sinds 1998 zijn er 1,1 miljoen Seicento’s verkocht, terwijl er sinds 1955 in vijftien jaar tijd 2,6 miljoen oer-600’s van de band liepen. Toch valt er wat voor de vernieuwde 600 te zeggen – mits de prijs klopt, en die is juist nog niet bekend.

Fiat heeft niet simpelweg weer de lopende band aangezet, nee, de 600 is wel degelijk nog eens kritisch tegen het licht gehouden. De geluidsisolatie is verbeterd en ook de crashbestendigheid zou van een hoger niveau zijn, dankzij een stijvere kooiconstructie, deuren met verstevigingsbalken en nieuwe kreukelzones. De uiterlijke wijzigingen blijven beperkt tot nieuwe logo’s en binnenin vallen het two-tone interieur en de ivoorkleurige details op. Verder omvat de uitrusting, standaard, dan wel optioneel: ABS, een bestuurdersairbag, gordelspanners, centrale portiervergrendeling, een neerklapbare achterbank, elektrisch bedienbare ramen, en bumpers en spiegels in carrosseriekleur.

Bovendien is er ook nog een gelimiteerde 600 ‘50th’ verkrijgbaar in de pasteltinten ivoor, blauw en groen, en met een opvallende streep over motorkap en dak. Zijn standaarduitrusting omvat onder meer airco, twee plofkussens en een radio/cd-speler. De 600 en de 600 ‘50th’ staan vanaf dit najaar in de showroom.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *