Fiat 500L biedt kijkje binnenin

Op de autosalon van Genève waren de portieren nog gesloten. Nu gunt Fiat de wereld eindelijk een kijkje binnenin de 500L.

Fiat opent de portieren van de 500L waardoor we eindelijk een goed beeld hebben van het interieur van de 500L. Het dashboard is duidelijk geïnspireerd op dat van de 500 maar meer nog op het binnenste van de nieuwe Panda. Dat is onder andere te zien aan het ‘vierkante’ stuur en de vrolijk gekleurde dashboardomlijsting.

Fiat belooft veel ruimte in de 500L. Vooral de hoofd- en schouderruimte, zowel voor- als achterin, is fors. Dat geldt ook voor de bagageruimte, die een inhoud van 400 liter heeft. De bestuurder moet zijn weg in de 500L eenvoudig kunnen vinden, de bediening van de elementen is volgens Fiat namelijk eenvoudig en het infotainmentsysteem ‘zeer gebruiksvriendelijk’. Het aantal knoppen is in ieder geval beperkt.

Voor het design van de 500L heeft Fiat goed gekeken naar enkele belangrijke modellen uit de geschiedenis van het merk, waaronder de Uno, de Multipla 600, de laatste Multipla en de verschillende generaties Panda.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *