Fiat 500e komt niet naar Europa

Fiat haalt de 500e niet naar Europa. De elektrisch aangedreven 500 zou hier te duur worden. Jammer, want zoveel leuke elektrische auto’s zijn er niet.

Te duur. Het is een argument dat ook Toyota gebruikte toen we te horen kregen dat de iQ EV niet naar Europa komt. De Fiat 500e is hetzelfde lot beschoren. Die auto blijft in de Verenigde Staten en in eerste instantie zelfs alleen in de staat Californië.

Wat is duur? De 500e gaat in de Verenigde Staten zo’n 35.000 dollar kosten. In Nederland zou de elektrische aangedreven auto dat bedrag minstens in euro’s kosten. Dat komt vooral vanwege de kostbare accu’s, zo kost de compacte en elektrische Mitsubishi iMiEV hier bijna 30.000 euro en die wordt ook nauwelijks verkocht.

Fiat-baas Olivier Francois bevestigt aan Automotive News Europe dat het merk geen plannen heeft om de 500e in Europa te gaan verkopen. Eerder al zei Sergio Marchionne, het ‘opperhoofd’ van de Fiat Group, dat het bedrijf op elke verkochte elektrische 500 zo’n 8.000 tot 10.000 euro moet toeleggen.

De deur is natuurlijk niet helemaal op slot. Als de prijzen van accu’s de komende jaren gaan dalen – en dat is wel de verwachting – dan kan Fiat het besluit heroverwegen. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *