Fiat 500C teaser: meer targa dan cabrio

Over enkele dagen onthult Fiat de cabrioletversie van de 500, de Fiat 500C. De teaser laat zien dat de benaming ‘targa’ beter op z’n plaats is dan ‘cabrio’.

Het is een mooie tijd om open auto’s te introduceren. We verlangen met z’n allen naar de zomerzon. Als het een beetje meezit zal de Fiat 500C in de showroom staan wanneer de zomer doorbreekt. In ieder geval wordt hij geshowd op de Autosalon van Genève begin maart.

Deze week al verwachten we volledige informatie over de 500C te kunnen geven. Hierbij presenteren we alvast een teaser. Deze laat zien dat Fiat niet heeft gekozen voor een apart cabrio-ontwerp, maar de gesloten 500 als uitgangspunt heeft genomen. De dakbogen zijn behouden, wat natuurlijk goed is om een sterke carrosserie over te houden. De Fiat 500C is zodoende meer ‘targa’ dan ‘cabriolet’.

Het dak is van canvas en kan elektronisch worden geopend. Het vouwt naar achteren open en valt deels over de achterklep. Zoals bij traditionele cabrio’s dus, geheel in stijl van de retro-500.

Naar verwachting komen in ieder geval de bekende Fiat 500-benzinemotoren in de 500C. Of er een dieselvariant verschijnt is onduidelijk. Evenmin is bekend of huistuner Abarth een opgevoerde versie van de 500C uit zal brengen. We hopen deze week meer informatie te verstrekken.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *