Fiat 500 wordt elektrisch en komt als stationwagon

De toekomst van de Fiat 500 is elektrisch. Eind 2019 komt er nieuwe generatie van de iconische stadsauto en in 2020 een volledig elektrische versie.

Fiat breidt het assortiment van de 500 over enkele jaren uit met de 500 Giardiniera, een stationwagon-achtige uitvoering. De nieuwe, historisch verantwoorde versie wordt gebaseerd op de volgende generatie 500, die op de planning staat voor eind 2019.

De nieuwe 500 krijgt bij de verkoopstart benzinemotoren met mild hybrid-techniek. In 2020 volgt er een volledig elektrisch aangedreven uitvoering, eerst van de hatchback en later van de Giardiniera. Dieselmotoren hoeven we niet te verwachten, die worden door het merk langzaam uitgefaseerd. In 2021 heeft geen enkele Fiat nog een dieselmotor.

De grote jongens van de 500-familie, de 500L en 500X, worden niet overgeslagen bij het elektrificeren. De 500X, waarvan binnenkort een vernieuwde versie wordt gepresenteerd, krijgt net als de 500L mild-hybrid-techniek. Wanneer die nieuwe versies komen is nog niet bekend.

Verdere plannen

Fiat Chrysler Automobiles, het moederbedrijf van het merk Fiat, heeft voor een aantal van zijn merken uitgebreide modelplannen gepresenteerd. Wat Fiat de komende jaren gaat doen, wordt na de presentatie niet helemaal duidelijk. Wat we wél weten is dat het merk zich de komende jaren focust op de 500-familie en de Panda. Wellicht dat het merk op een later tijdstip meer bekend maakt.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *