Fiat 500 voorzichtig vernieuwd

Hoe vernieuw je een icoon, een auto die altijd jong lijkt te blijven? Fiat geeft antwoord met de vernieuwde 500.

Fiat onthult de vernieuwde 500. Het merk heeft de lastige taak volbracht om zijn meest iconische model te vernieuwen. Fiat is daarbij voorzichtig te werk gegaan. Het betreft een facelift en geen geheel nieuw model, volgens Fiat is voorzichtig evolueren de enige manier om het unieke karakter van de 500 te bewaren.

Aan de voorkant heeft Fiat vernieuwde koplampen met led-dagrijverlichting aangebracht. De grille en bumper zijn eveneens gemoderniseerd. De achterlichten zijn ook voorzien van led-techniek en het middelste gedeelte van de lichtunits is nu in carrosseriekleur uitgevoerd. Andere wijzigingen zijn de nieuwe lichtmetalen wielen en lakkleuren.

Het dashboard is voorzien van een 5 inch kleurenscherm, dat standaard op elke 500 wordt geleverd. Bij de duurdere uitvoeringen krijg je een aanraakscherm, optioneel levert Fiat TomTom navigatiesoftware met live verkeersupdates. Een digitaal instrumentarium staat eveneens op de optielijst. Het dashboard is verder vernieuwd met nieuwe panelen en een nieuw stuur met retro-elementen. Verbeterde isolatie en nieuwe bekledingsopties- en kleuren maken het opgefriste interieur compleet.

Motorisch blijft (bijna) alles bij het oude, Fiat heeft in de afgelopen jaren al diverse vernieuwingen op dat gebied toegevoegd. In Nederland zal de vernieuwde Fiat 500 leverbaar worden met tweecilinder TwinAir-motor met 65 en 85 pk, naast een 1.2 viercilindermotor met 69 pk. Die laatste komt er ook weer als LPG-variant.

Fiat start in september met de levering van de vernieuwde 500, in de uitvoeringen Pop, Pop Star en Lounge. De prijzen zijn nog niet bekend.  

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *