Fiat 500 is officieel terug

Als de foto’s dan toch al op straat liggen (zie het nieuws van gisteren), kunnen we net zo goed alles naar buiten brengen, moet Fiat gedacht hebben. Dus kunnen we u alle details geven van de nieuwe Fiat 500.

De originele Fiat 500 stamt uit 1957. Het kekke stadsautootje werd om precies te zijn op 4 juli 1957 gepresenteerd. Precies vijftig jaar later, op 4 juli 2007, beleeft de nieuwe incarnatie van de legende zijn première in Fiats thuishaven Turijn. Een dag later staat de kleinste Fiat al bij de dealers.

De Fiat 500 gaf na de Tweede Wereldoorlog vorm aan de wederopstanding van Fiat en groeide uit tot een icoon. Nu de moderne Mini een verkoophit is gebleken en de vraag naar kleinere auto’s groeit, ruikt Fiat zijn kans om zijn liefhebbersobject nieuw leven in te blazen – terecht, want het merk dankt zijn reputatie immers aan slimme kleintjes als de 500 en de Panda. Uiteraard is de nieuwe 500 wel aan de eisen van deze tijd aangepast. Zo is hij aanzienlijk comfortabeler en ook een stuk groter. Met een lengte van 3,55 meter, breedte van 1,65 meter en hoogte van 1,49 meter blijft de 500 echter praktisch compact.

De nieuwe Fiat 500 is door het Fiat Centro Stile ontworpen en wordt geproduceerd in de Poolse Fiat-fabriek in Tychy. Het levendige stadsautootje is leverbaar met drie pittige motoren. Twee verschillende benzinemotoren, een 1,2 liter 8V met 69 pk en een 1,4-liter 16V met 100 pk of een 75 pk sterke 1,3-liter 16V Multijet turbodiesel. Alle motorvarianten zijn beschikbaar met een vijf- of zesversnellingsbak.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *