Fiat 500 Dualogic Start&Stop BPM-vrij

Fiat vermindert de CO2-uitstoot van de 500 door het toepassen van een start&stop-systeem. In combinatie met de Dualogic-automaat valt de 500 in de laagste uitstootcategorie, waardoor de auto BPM-vrij is en in de laagste bijtellingschaal valt.

Fiat introduceert het Start&Stop-systeem op de 500. Zodra de auto stilstaat met ingetrapt rempedaal schakelt de motor zichzelf uit. Bij een automaat moet de versnellingshandel in ‘neutraal’ staan. Wanneer je het rempedaal los laat of de versnelling inschakelt slaat de motor automatisch weer aan.

Het verbruik en de CO2-uitstoot worden op deze manier gereduceerd. Dat doet de Dualogic gerobotiseerde handbak ook, waardoor de CO2-uitstoot op 110 g/km uitkomt. Daarmee valt de 1.2 Start&Stop Dualogic, net als bijvoorbeeld de Toyota Prius, in de 14 procent bijtellingklasse. Bovendien is de auto door de overheid vrijgesteld van BPM en betaalt de eigenaar maar een kwart motorrijtuigenbelasting.

Het verbruik van de auto ligt op 1 op 21,7, goed voor een A-label. Het Start&Stop-systeem is ook leverbaar op de handgeschakelde 1.2 maar die valt net buiten de gunstige BPM– en bijtellingregel. Dankzij de BPM-korting van de Dualogic komt de meerprijs ten opzichte van de handbak te vervallen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *