Fiat 5-0-0 super: Italiaans donderdoosje

De klassieke Fiat 500 was altijd een dankbaar object voor tuningbedrijven. Dat de nieuwe generatie van de Italiaanse supermini zich hier ook dankbaar voor leent, bewijst de Fiat 5-0-0 Super.

De 5-0-0 Super is het resultaat van de inspanningen van bandenfabrikant Marangoni en Italiaans tuninghuis TRC, wat staat voor Tuning & Racing Components Italia. Waar andere partijen overwegend kiezen voor een subtiele aanpak met bescheiden styling is hier gekozen voor een radicaal andere benadering. Het resultaat is een uit de kluiten gewassen donderdoosje met dikke spoilers en grote 17 inch lichtmetalen velgen met, hoe kan het ook anders, daarom omheen fraai plat rubber in de maat 205/40R17.

Behalve dik en opvallend – kijk eens naar de megagrote luchtinlaat in de voorbumper – is de 5-0-0 Super ook voorzien van leuke details zoals de Italiaanse tricolore op de buitenspiegels. Onderhuids is de 1400 turbomotor opgekieteld, is een Tarox remsysteem gemonteerd en zorgt een verstelbaar KW onderstel voor een uitstekende wegligging. Een uitlaatsysteem van Cecam en een bodykit van Carzone Specials maken het geheel compleet. Overigens is het interieur naar verluidt afgewerkt met Swarovski-kristal. Mooi? Laten we het er op houden dat we nog geen foto’s hebben gezien. De Fiat 5-0-0 Super debuteert tijdens de Tuningsalon in Essen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *