Fiat 124 Spider is terug [update]

De Fiat 124 Spider is terug! Het merk heeft een nieuwe versie van de klassieke 124 Spider gemaakt en levert ‘m vanaf de zomer van 2016 in Nederland.

Fiat reïncarneert de 124 Spider. Op de autoshow van Los Angeles onthult het merk een nieuwe interpretatie van het klassieke model. De geest van de klassieke 124 Spider zie je vooral terug in de vorm van de koplampen en grille en aan de subtiel gewelfde flanken van de auto. De nieuwe 124 is gebaseerd op de Mazda MX-5, maar dat zie je aan de buitenkant niet. Fiat heeft alle bodypanelen van de auto opnieuw ontworpen.

Daar blijft het niet bij, de Japanse motor heeft namelijk plaats gemaakt voor Fiats eigen 1.4 MultiAir-motor. Deze turbo benzinemotor heeft een vermogen van 140 pk en een koppel van 240 Nm en is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak.

Meer details over de auto volgen later, waaronder ook de prijzen. In de zomer van 2016 start Fiat met de verkoop van de 124 Spider. De auto wordt verkrijgbaar in acht verschillende kleuren, in twee uitvoeringen (basis en Lusso). De eerste 124 exemplaren worden uitgevoerd als luxe Anniversary, in de kleur Rosso Passione (foto 5).   

Update 15.00 uur: informatie en foto’s Europese versie toegevoegd.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *