Facelift voor Fiat Fiorino [update]

Fiat heeft z’n kleinste bestelwagen een opfrisbeurt gegeven. De Fiorino loopt met zijn nieuwe grille weer in de pas met de overige bedrijfswagens van Fiat.

Fiat vergeet zijn kleinste bestelauto niet. De Fiorino krijgt een bescheiden make-over, waarmee hij naadloos in het vernieuwde bedrijfswagenassortiment van Fiat past. De nieuwe grille met grote luchtopening is de grootste wijziging, maar ook de voorbumper en motorkap zijn aangepast. Verder zijn er nieuwe wieldoppen en lichtmetalen wielen. De Adventure-uitvoering (foto 2) profiteert mee van de opfrisbeurt en heeft nieuwe ‘skidplates’.

Binnenin noteren we als belangrijkste wijzigingen een nieuw stuurwiel en nieuwe, beter afleesbare tellers. Als optie is er nu een infotainmentsysteem met 5 inch beeldscherm beschikbaar, dat is uit te breiden met een navigatiefunctie.

Onder de motorkap geen grote wijzigingen. De basisdieselmotor, de 1.3 MultiJet, krijgt er 5 pk bij en produceert nu 80 pk. Die motor is er ook (onveranderd) met 95 pk. Het benzine-aanbod omvat nog steeds een 1.4-motor met 77 pk en een 70 pk-variant die ook op aardgas rijdt.

De vernieuwde Fiorino wordt in mei leverbaar, de prijzen starten bij 9.995 euro exclusief btw en BPM. Daarmee is de Fiorino enkele tientallen euro’s goedkoper dan voorheen. 

Update 1 april: vanafprijs toegevoegd.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *