Elektrische Fiat 500 weer stapje dichterbij

De elektrisch aangedreven Fiat 500 komt in 2012 op de markt. De acculeverancier van Fiat en Chrysler heeft dat nogmaals bevestigd.

SB LiMotive kondigt de komst van de elektrische Fiat 500 aan in een persbericht. Het bedrijf is ontstaan uit een joint venture tussen Samsung en Bosch en ontwikkelt accusystemen voor de autobranche. Eerder kondigde Fiat zelf al aan dat het merk werkt aan een productieversie van de Fiat 500 BEV, die op de autoshow van Detroit stond begin dit jaar. SB LiMotive gaat ook het accusysteem leveren voor de elektrische BMW stadsauto.

De elektrische Fiat 500 komt in 2012 op de markt maar in eerste instantie alleen in de V.S. Voor SB LiMotive betekent de samenwerking met Fiat de eerste stap op de Amerikaanse markt. Het bedrijf gaat later ook andere elektrisch aangedreven Chrysler/Fiat-modellen van lithium ion accu’s voorzien.

De Fiat 500 EV wordt ontwikkeld bij Chrysler, waar Fiat tegenwoordig de leiding heeft. De Italianen hebben het hoofdkantoor van Chrysler in Auburn Hills aangewezen als ontwikkelingscenter voor elektrische voortuigen. De elektrische 500 is in eerste instantie voor de Amerikaanse markt bedoeld. Wanneer de auto naar Europa komt is nog niet bekend.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *