Eerste beelden gefacelifte Fiat Grande Punto

Fiat presenteert binnenkort een vernieuwde Grande Punto en dit zijn de eerste beelden. De foto’s zijn in het geheim gemaakt in de fabriek en kwamen via Autoblog.it op het internet.

De Fiat Grande Punto kwam in januari 2006 op de markt dus het is alweer tijd voor een facelift. Hoewel de Grande Punto er drie-en-een-half jaar na dato nog altijd fris uitziet geeft Fiat de compacte auto een behoorlijke make-over. Het uiterlijk, het interieur en de techniek wordt bijgeschaafd.

Omdat het gelekte foto’s zijn ontbreekt de officiële informatie maar we kunnen al heel wat opmaken uit de afbeeldingen. Van de fraaie, strak vormgegeven neus van de huidige Grande Punto blijft weinig over. De grille met Fiat-logo is naar boven verplaatst en eronder zien we nu een SUV-achtige bumper in contrasterende kleur.

De koplampen zijn iets anders van vorm en donkerder van kleur en in de achterlichtunits past Fiat LED-techniek toe. De grootste wijziging vinden we binnenin, de middenconsole is compleet nieuw en betere materialen geven de Grande Punto een hoogwaardiger interieur. De Bravo diende duidelijk als voorbeeld. Onder de motorkap maken de vernieuwde 1.4 Multiair motoren hun opwachting. Voor de Grande Punto komen er drie vermogensvarianten: 105, 135 en 170 pk.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *