Drie winnaars Van of the Year 2008

De International Van of the Year-award is dit jaar gewonnen door drie modellen. Op papier althans, want onderhuids zijn de Peugeot Expert, Citroën Jumpy en Fiat Scudo dezelfde auto. De drie merken werken al geruime tijd samen op het gebied van lichte bedrijfsauto’s en dat werpt zijn vruchten af.

De prijs is vanochtend uitgereikt tijdens de officiële opening van The European Road Transport Show 2007, ook bekend als BedrijfsautoRAI. De International Van of the Year wordt sinds 1992 uitgeroepen door een jury van gespecialiseerde en erkende journalisten uit twintig landen.

De gezamenlijke bedrijfsauto van PSA Peugeot Citroën en Fiat nam dit jaar grote afstand van de vier andere genomineerden – de LDV Maxus, Nissan Cabstar, Renault Kangoo en Volkswagen Caddy Maxi. De jury laat zich enthousiast uit over de dynamiek, het veercomfort, de besturing en de wendbaarheid van de bedrijfsauto van PSA Peugeot Citroën en Fiat. Ook de mogelijkheid van een pneumatische vering op de achteras voor een interessante prijs noemde de jury een belangrijk pluspunt.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *