Dodge 500: 1 april-grap wordt waarheid

Op 1 april kregen we een persbericht met daarin de aankondiging van de Dodge 500, een Fiat 500 met Dodge-logo’s. Dat kon niet anders dan een 1 april grap zijn. Het tegendeel blijkt waar, afgelopen weekend is de eerste Dodge 500 afgeleverd.

Een dealer in Alkmaar grijpt de alliantie tussen Fiat en Chrysler aan om een kleine, zuinige auto in het assortiment op te nemen. De Fiat 500 1.2 met Start en Stop-systeem is door het bedrijf omgebouwd tot Dodge. Alle Fiat-logo’s zijn vervangen door exemplaren van Dodge en in de koplampen is een soort kerstverlichting aangebracht, die door moet gaan als dagrijverlichting.

De dealer heeft het eerste exemplaar uitgeleverd aan een uiteraard tevreden klant: “Het lichte interieur en het open dak spreken mij net zo aan als het lage benzineverbruik en de wegenbelasting van maar 52 euro per jaar. De Dodge 500 is letterlijk met de pink te sturen, een groot voordeel als je in de binnenstad woont.” De Fiat 500 – en daarmee deze ‘wannabe’ Dodge – valt door z’n lage verbruik in de laagste categorie motorrijtuigenbelasting.

Navraag bij de desbetreffende dealer leert dat de Dodge 500 noch door Fiat Nederland, noch door Chrysler Nederland wordt erkend. Op het kentekenbewijs staat dan ook gewoon ‘Fiat 500’ vermeld. De auto zal exclusief verkrijgbaar blijven bij de Alkmaarse dealer.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *